« Helmondse ondernemers trots op kanaal»

Gepubliceerd op 13-05-2015

“Onderneme vanoit de knaal”, zo luidde de titel van het Ondernemerscafé op 12 mei 2015. Heden en verleden worden verbonden door het Helmondse kanaal. Een kleine honderd gasten aanschouwden dinsdagavond in Hotel West-Ende hoe drie Helmonds ondernemers in een rondetafelgesprek werden bevraagd over het ondernemen in Helmond als MKB-er.

Rob van den Berg van Bestra Interieur begon ooit aan het kanaal. In de Cacaofabriek leerde hij in een overal zijn eerste meubels maken. Daar legde hij de basis voor het inmiddels weer goed draaiende Bestra Interieur. Met de interieurbouw van de vernieuwde Cacaofabriek jaren later was de cirkel voor Rob weer rond. Na een keer met de vuist op tafel te hebben geslagen in Helmond kijkt Rob nu met trots terug op verschillende prachtklussen die Bestra Interieur in Helmond heeft mogen realiseren.

Rob spreekt met passie over zijn beroep, zijn hobby koken en over de stad Helmond. Trots op Helmond, glas halfvol en positiviteit zijn stellingen die zoal voorbij komen en goed passen bij Rob.

Een andere Helmondse ondernemer aan tafel was Henk Dirks. Samen met zijn broer is hij oprichter en eigenaar van Dirks Klimmaterialen. Dirks Klimmaterialen uit Helmond ontwikkelt en produceert al meer dan 40 jaar aluminium ladders, trappen en klimmaterialen voor diverse branches. Henk is rap van tong en heeft weinig input nodig van gastvrouw Marlieke Dekker- Putmans om meteen het publiek aan zich te binden.

Met een verzoek aan de gemeente om meer te denken aan de Helmondse MKB-er, wist Henk de handen in het publiek op elkaar te krijgen.

De jongste ondernemer aan tafel was Bart van Oorschot. Bart kwam via een baan bij de Rabobank terecht bij het bedrijf van zijn vader, OAS Van Oorschot Aluminium Systemen. OAS bestaat 55 jaar en Bart, nu 32 jaar, behoort samen met zijn broer Mark toe aan de nieuwe generatie ondernemers. De generatieverschillen zijn volgens Bart goed merkbaar als zijn opa de staal verzinkte schroeven uit de prullenbak vist die zijn kleinkinderen weggooien. Met de jonge generatie aan het roer en een verhuizing naar een groter pand in zicht is OAS helemaal klaar voor de toekomst.

Bert Kuijpers sluit de avond af met een mooi lied: “Wil je ooit iets ondernemen, denk aan deze les, doe het in elk geval in Helmond, dat brengt gegarandeerd succes!”, inmiddels het clublied van het ondernemerscafé.

Het volgende ondernemerscafé is op 14 juli 2015. Deze speciale zomereditie vindt traditiegetrouw plaats op de binnenplaats van Kasteel van Helmond. De organisatie nodigt iedereen van harte uit om bij deze bijzondere editie aanwezig te zijn. Het belooft weer een spectaculaire avond te worden op een prachtige locatie.

Tekst: Peter de Witte // Rabobank Helmond
Foto’s: Leonie Voets // Imaging People

1431527511d328c0a5e7d6d41c239e1c4d54c5d805.jpg